sâmbătă, 3 decembrie 2016

ITALIA Bergamo , Milano, La Spezia , Cinque Terre



ITALIA
Bergamo , Milano, La Spezia , Cinque Terre
2 – 10 oct.2016
Ziua 1 (2 oct. 2016): Mă duce Mona Scânteie cu autoturismul personal la Deva , ora 14 , autocar Fanny , la Timișoara , unde sunt găzduit de familia Henț.   
Ziua 2 (3 oct. 2016): Aeroportul Timișoara , decolare la ora 5 spre Bergamo , ora 7,45 aterizam pe Aeroportul Orio al Serio, la 45 km de Milano si la 10 minute de gara Bergamo cu autobusul, 1,50 euro. Vizitam orașul Bergamo: Alto si Baso , Basilica di Santa Maria Magiore, Cappela Colleoni , Castelul Rocca , Duomo of Bergamo , Palazo de la Ragione, Piazza Vechia , toate in Alto ,cu Funicolare S.Vigilio vizitam Castello di San Vigilio, apoi cu autobusul coboram in Bergamo Baso (o ora de vizita). La ora 14, cu trenul ajungem in 50 minute, in Gara Centrala din Milano, clădirea Pirelli (Pirellone) – 127 m inaltime, se poate vedea din Piazza Duca D-Aosta, apoi pe jos 15 minute pana la Hotel Virgilio.
Ziua 3 (4 oct. 2016): Pornim sa vizitam Milano, pe jos, pe Via Luigi Settembrini, prin Giardini Pubblici Indro Montanelli,  pana la Piata San Carlo, unde mă despart de Mariana, si urmează sa ne reîntâlnim in acel loc la ora 16. Eu parcurg pe jos următorul traseu, cu vizitarea obiectivelor: Chiesa San Carlo al Corso, Galleria S.Carlo, Corso Europa, Corso Vittorio Emanuele II, Duomo di Milano , Madonnina simbolul orașului și patroana poporului milaneze, Madonna a fost ridicată pe turla principala Dom din Milano la sfârșitul lunii decembrie 1774: statuia imensa este compusă din plăci de cupru în relief și aurit, sprijinită de un cadru pe care este acum în oțel inoxidabil , Muzeul Domului – Campanile di S.Gottardo in Corte, Palazzo Reale, Monumentul ecvestru a lui Vittorio Emanuele II din Piata Domului, apoi pe Via Orefici , Via Dante, Piata Cairoli , Piata Castelo , Castello Sforzesco, Museul Pieta Rondanini,  Parcul Sempione, Arco della Pace, Via Cusani , Via del Orso, Via Giuseppe Verdi, Teatro alla Scala, Statua di Leonardo da Vinci din Piazza della Scala, Pallazo Marino, Galleria Vittorio Emanuele ll, Museo del Novocento ,Via Falcone, Chiesa di Santa Maria presso San Satiro , Via Torino ,Civico Tempio di San Sebastiano, Piazza del Duomo , ora 16 revin in Piata San Carlo , ma întâlnesc cu Mariana , dar continui vizita tot singur prin Piata S.Babila , Basilica di S.Babila, Corso Venezia ,Palazzo Castiglioni, Giardini Pubblici Indro Montanelli,  Museo Civico di Storia Naturale , Planetario , Porta Venezia , Corso Buenos Aires, via Giovani Pierluigi da Palestrina pe care se afla hotelul Virgilio.
Ziua 4 (5 oct. 2016): Ora 9 , Stazione Centrale Milano ,avem 2 ore pana la tren, fac un circuit: Piazza Duca d_Aosta , Via Giovanni Battista Pirelli, pe langa Grattacielo Pirelli(128 m), Via Melchiore Gioia, Unicredit Tower, Vialle della Liberazione, Samsung Electronics Italia, Diamond Tower, Piazza San Gioachimo , Bis.San Gioachimo, Piazza Repubblica, Monument, strada di pietra, inchinat lui Giuseppe Mazzini ,Via Vittor Pisani, Stazione Centrale, tren spre La Spezia , 28 euro, ora 15,30 sosim in La Spezia , pe jos 40 minute , Hotel Astoria, cazare 4 nopți , 280 euro. Vizitez centrul orașului La Spezia ,Cattedrale di Cristo Re, Piata Europa, faleza,  Giardini Pubblici ,Corso Cavour ,Basilica di S.Maria Assunta, Via del Prione, Via del Torrentto, Piazza Giuseppe Verdi , Via Vittorio Veneto, Via Giovanni Constantini , pe care se afla hotelul Astoria.
Ziua 5 (6 oct. 2016): Mic dejun la o cafenea de pe Via Vittorio Veneto , apoi pe jos pana la La Spezia Centrale , cumpăram un card Cinque Terre de calatorii multiple nelimitate pt. 48 ore , intre La Spezia si Levanto, 28 euro, care include si accesul pe carari. Cu un tren regional in mai puțin de un sfert de ora ajungem la Riomaggiore. Riomaggiore este o comună din provincia La Spezia, regiunea Liguria, Italia, cu o populație de 1.666 de locuitori și o suprafață de 10,27 km². Este primul dintre Cinque Terre unul se întâlnește atunci când călătoresc spre nord de La Spezia . Riomaggiore, care datează din secolul al XIII - lea, este cunoscut pentru caracterul său istoric și ei vin , produs de orașului podgorii . Riomaggiore este în Riviera di Levante regiune și are linia de coastă pe Marea Mediterană e Golful Genova , cu o mică plajă și un debarcader încadrată de case din turn . strada principală Riomaggiore este Via Colombo, în cazul în care se găsesc numeroase restaurante, baruri și magazine. Via dell'amore este o cale care leagă Riomaggiore sale Frazione Manarola , de asemenea , o parte din Cinque Terre .Riomaggiore este cel mai sudic sat din cinci Cinque Terre , toate conectate prin pistă . Apa și coasta muntelui au fost declarate parcuri naționale .
Următorul sat vizitat, la care ajungem cu trenul in câteva minute este Manarola, Via dell amore, o varianta de a ajunge pe jos, este închisa din cauza unor alunecări de teren, vizitam Biserica Sf. Lawrence , Oratory, ruinele si fortificațiile, Groppo. Manarola poate fi cea mai veche dintre orașele din Cinque Terre, cu piatra de temelie a bisericii, San Lorenzo, care datează din 1338. dialectul local este Manarolese, care este marginal diferit de dialecte din zonele apropiate. "Manarola" Numele este , probabil , o evoluție dialectică a latină, "magna rota". În dialectul Manarolese acest lucru a fost schimbat la "ROEA magna" , ceea ce înseamnă "roata mare", referindu -se la roata morii în oraș. industriile primare Manarola au fost în mod tradițional de pescuit și de luare a vinului. Vin local, numit Sciacchetrà , este renumit mai ales; referințe din Roman scrieri menționează calitatea înaltă a vinului produs în regiune. In ultimii ani, Manarola și orașele învecinate au devenit mai populare destinații turistice, în special în lunile de vară. Atracții turistice din regiune se numără o pistă de mers pe jos celebru între Manarola și Riomaggiore (numită Via dell'Amore, "Love Trail") și trasee pentru drumeții în dealurile și viile de deasupra orașului. Manarola este unul dintre cele cinci sate din Cinque Terre. Cea mai mare parte toate casele sunt luminoase și pline de culoare. Manarola a fost sărbătorită în picturi de Antonio Discovolo (1874-1956).
Alte câteva minute de mers cu trenul si un alt sat, Corniglia , catarat undeva sus pe munte, e necesar sa luam un autobuz, care in cateva minute ne lasa in piața centrala, vizitez Biserica S.Petru , Oratory, fortificațiile, cobor pana la mare, Marina Guvano – nudist beach.  Corniglia este un Frazione ( "fracție") din Comune a Vernazza în provincia La Spezia , Liguria , nordul Italiei , cu o populație de circa 150 (în 2016). Spre deosebire de celelalte localități ale Cinque Terre , Corniglia nu este direct adiacent la mare. În schimb, este pe partea de sus a unui promontoriu de aproximativ 100 de metri de mare, înconjurat pe trei laturi de podgorii și terase , a patra latură coboară abrupt spre mare. Pentru a ajunge la Corniglia, este necesar să se urce pe Lardarina, un zbor din cărămidă lungă de trepte formate din 33 de zboruri cu 382 de trepte . Întinderile sat de-a lungul drumului principal, Fieschi Road, și casele au o parte cu care se confruntă acest drum, iar celălalt cu vedere spre mare. Corniglia este caracterizat prin drumuri înguste și o terasă în stâncă din care, două pe de o parte și două pe de altă parte, poate fi văzut toate celelalte patru sate Cinque Terre. Structura de urbanism prezintă caracteristici originale, în comparație cu cele ale celorlalte sate: casele sunt mai scăzute, si doar mai recent mai mare, similare cu cele ale satelor din interiorul țării. Aici se încheie prima zi pe Cinque Terre, din nou la tren si revenim in cateva minute in La Spezia, la Hotel Astoria.
Ziua 6 (7 oct. 2016) Dimineața același mic dejun la cafeneaua de pe Via Veneto, apoi plimbarea pana la Spezia Centrale, ora 7 , un tren regional pana la Corniglia, de unde pornim pe jos pe Sentierro azzurro (cararea albastra)spre Vernazza, unde ajungem după mai bine de 2 ore. Vernazza ( limba latină : Vulnetia) este un oraș și Primăria situat în provincia La Spezia , Liguria , nord - vestul Italiei. Este una dintre cele cinci orașe care alcătuiesc Cinque Terre regiune. Vernazza este al patrulea oraș spre nord, nu are nici un trafic auto, și rămâne una dintre cele mai adevărate "sate de pescuit" de pe Riviera Italiană . Numele Vernazza este derivat din Verna latin adjectiv însemnând "nativ" , iar vinul indigen numit pe bună dreptate, Vernaccia ( "local" sau "al nostru"), a ajutat da naștere la moniker satului. Obiective principale : Biserica Santa Margherita d'Antiochia, c. 1318. unic pentru sale entryway orientat spre est, ea are un naos si doua abside, cu un turn octogonal ridicându-se din zona absidei, și este situat în piața principală a orașului Piazza Marconi. Doria Castelul - construit in secolul al 15 - lea ca un turn de veghe pentru a proteja satul de pirați. Sanctuarul Madonna di Reggio Santuario di Nostra Signora di Reggio , aproximativ o oră de mers abrupt deasupra Vernazza. Calea care duce până la sanctuar este presărată cu stații Crucii. Proprietatea din jurul sanctuarului conține o mare zonă deschisă umbrite, vederile largi ale podgoriilor deal și de coastă. Capela Santa Marta, capela de piatra mica de-a lungul strada principală a lui Vernazza, Via Roma. Liturghie celebrată duminica speciale. Plaja Vernazza este aproape de Piazza Marconi, în port protejat pe partea de nord-vest. Turiștii pot utiliza traseul local , care face legătura între toate cele cinci orașe din Cinque Terre, pe care pornim si noi spre Monterosso al Mare, 2 ore de mers pe jos (3230 m).                                                                           Monterosso al Mare  este un oraș italian de 1.462 de locuitori , din provincia La Spezia în Liguria . Este o parte din Cinque Terre și este cel mai populat din cele cinci. Monterosso al Mare este situat în centrul unui golf natural mic, protejat de un recif artificial mic, la est de Punta Masco în Riviera și La Spezia . Acesta formează partea vestică a Cinque Terre . La vest de sat inițial, dincolo de dealurile din Cappuccini, este satul Fegina, expansiunea naturală și relativ modern, caracterizat printr-o instalație de stațiune turistică în comparație cu sat vechi, care este accesibil printr-un tunel de câteva zeci de metri. Un Fegina este situat pe stația de tren local și sunt relativ mai extinse plaje, în ceea ce privește stâncile înguste , care caracterizează celelalte sate din Cinque Terre. Geografic Monterosso al Mare se învecinează la nord cu comunele Levanto și cremalieră , la sud se spală de Marea Ligurică , vest și est Pignone Levanto și Vernazza . Districtul - răspândit pe o suprafață de 10.94 km 2 - face parte din în totalitate a parcului național Cinque Terre și mare în jurul coastei se încadrează în " zonă marină protejată Cinque Terre . Monumente și locuri de interes: Biserica parohială San Giovanni Battista în centrul istoric ,Biserica Sf Ioan Botezătorul , în centrul istoric al Monterosso. Lucrările la construcția bisericii a început în 1282 și sa încheiat în 1307 . Planul clădirii este de bazilică cu trei nave, care lărgesc spre altar; Turnul de clopot este format dintr-un turn crenelat cu o bază patrulateră care datează din perioada medievală. Oratoriul Santa Maria di Porto Salvo în centrul istoric al Monterosso. Deja oratoriu de moarte și de rugăciune, este o clădire în stil baroc fațadă , cu re-executată în 1922 . Oratoriul Santa Croce , în centrul istoric al Monterosso, din secolul al XVI - lea . Manastirea Capucinilor si biserica San Francesco de-a lungul panta dealului San Cristoforo, între centrele Fegina și Monterosso. Site - ul a fost construit între 1619 și 1622 . Printre picturile există un tablou de unii atribuit celebrului pictor flamand Anthony van Dyck (Răstignirea) . Schitul Sf . Antonie al Masco de-a lungul căii împădurite către Punta Mesco 311 de metri deasupra nivelului mării. Clădirea, menționată în 1380 , pentru prima dată, a fost construit între " XI și secolul al XV - lea și ulterior abandonate în 1610 . Statuia lui Neptun sau gigant. Statuia, impunătoare si structura impresionanta din beton armat , se sprijină de o stâncă și cu vedere la plaja omonimă. Construită în 1910 de către arhitectul Francesco Levacher și sculptor Arrigo Minerbi , la 14 de metri de mare și cu o greutate de 170 de tone, reprezintă Neptun.  Vila Montale, ședere în cazul în care și- a petrecut o parte a vieții și vacanța de vară Premiul Nobel pentru literatură Eugenio Montale . Antic castro Obertengo și fortificații genoveze.  Torre Aurora. Poziția de defensivă a fost construită în secolul al XVI - lea de către Republica Genova pentru a contracara în ce mai frecvente incursiuni ale piraților sarazin . Imobilul este amplasat la capătul promontoriului dealului San Cristoforo, de fapt, la centrul noului oraș (Fegina) și satul vechi (Monterosso). Punta Mesco. Muntele care închide golful din fața Monterosso, chiar uita la mare. Amplasat în Parcul Național Cinque Terre , foarte izbitoare este stâncile.
Din nou o scurta calatori cu trenul pana la Levanto, Levanto este un Comune (municipiu) , în provincia La Spezia în italiană regiunea Liguria , situată la aproximativ 60 km (37 mi) sud - est de Genova și la aproximativ 20 km (12 mi) nord - vest de La Spezia . Orașul este situat pe coasta, la capătul unei văi. Crestele de pe ambele părți ale văii au scos afară în mare ca promontorii de Mesco și Levanto, iar o parte a teritoriului său este inclusă în Parcul Național Cinque Terre: Obiective principale: castel medieval, construit pentru a apăra satul și încă într-o stare de conservare perfectă. Biserica Sant'Andrea (Biserica Sfântului Andrei). Un exemplu al secolului al 13-lea în stil gotic Ligurică cu fațada sa decorată în benzi albe și negre, și un magnific trandafir fereastra escaladând ușa principală. Potir împăratului Henric al VII este una dintre comorile sale, și afișate numai în ocazii speciale , cum ar fi sărbătoarea sfântului patron. Biserica Santa Maria della Costa '(Biserica Sfânta Maria din Coasta) Vila Agnelli. Grădinile sale au fost amenajate la începutul secolului al 20-lea. Piazza della Loggia, caracterizat printr - o secolul 13 logie. Primăria, biblioteca publică și alte birouri municipale sunt cazați sub porticul sale.                                                                              Seara revenim cu trenul in La Spezia, unde după o plimbare pe străzile orașului, ne reîntoarcem la Hotel Astoria.
Ziua 7 (8 oct. 2016): Dupa micul dejun, ma despart de Mariana (pleacă sa viziteze Pisa), si-mi organizez propriul meu program, tur prin Golfo dei Poeti , vizitez Porto Venere prin Terminal Tranghetti di La Spezia cu Consorzio Marittimo, 10 euro, dus – întors, intre orele 9 -12 , apoi cu autobusul, bilet de 1,5 euro , San Terenzo si Lerici, intre orele 13 – 16 , ca sa revin in La Spezia si sa vizitez Casttelo di S.Giorgio, Basilica di S.Maria Assunta si sa petrec seara in oras.
Ziua 8 (9 oct. 2016): Ora 9 , tren spre Genova – Milano , 28 euro, ora 13 sosim in Gara Centrala din Milano, unde stabilim ora de intalnire 20, pentru a pleca spre aeroportul din Bergamo. Programul meu pentru cele 6 ore in Milano: cumpăr 2 bilete de metrou in gara, 3 euro ,Porta Genova, vizitez zona Naviglio ,Porta Ticinese , Basilica di S.Eustorgio , Basilica San Lorenzo Magiore , Basilica di Sant Ambrogio , Santa Maria delle Grazie, este o biserică și o mănăstire dominicană din Milano, inclusă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ea conține în fostul refectoriu pictura murală Cina cea de taină realizată de Leonardo da Vinci. Piazzale Luigi Cadorna cu revenire la Gara Centrale. Autobuz ,ora 21 , 5 euro, pana la Aeroportul Orio al Serio din Bergamo. O noapte petrecuta pe aeroport.
Ziua 9 (10 oct. 2016): Fac cunoștința cu Irina Lucia Mihalca. Ora 7 ,decolam spre Timișoara , ora 10 , aterizam. Ora 13 autobuz spre Deva , ora 17 sosire in Deva.
Domul din Milano

Piata Domului

Statuia Vittorio Emanuele II

Arco de la Pace
Via dell-Amore

Riomaggiore

Cinque Terre
Bergamo Alto
Bergamo Baso







                                                                                                                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu