duminică, 20 august 2017

THAILANDA – CAMBOGIA

THAILANDA – CAMBOGIA
21 febr. – 8 mart. 2017 (16 zile)
Ziua 1 Luni (20 febr. 2017): Hunedoara – Deva – Bucuresti , ora 17, cazare la Hotel Uranus in Bucuresti, impreuna cu Alexandru  Mahulet.
Ziua 2 Marti (21 febr. 2017): Aeroportul Otopeni, ora 12, intalnire cu ghidul, dl. Niculina Dan, ora 14,10 decolare cu Lufthansa spre Frankfurt . O pauza de legatura pe aeroportul Frankfurt , pana la ora 22 , cand decolam spre Bangkok , tot cu compania aeriana Lufthansa. Urmeaza un zbor cu o durata de 10 ore.
Ziua 3 Miercuri (22 febr. 2017):  Ora 14,20 - Aterizam pe Suvarnabhumi Airport , de asemenea , cunoscut sub numele (Airport nou) Bangkok International, este unul dintre cele două aeroporturi internaționale care deservesc Bangkok , Tailanda. Celălalt este Aeroportul Internațional Don Mueang .  Suvarnabhumi se întinde pe o suprafață de 3.240 hectare (8000 de acri). Suvarnabhumi a fost deschis oficial pentru serviciu limitat zbor intern la data de 15 septembrie 2006, și a deschis pentru cele mai multe toate zborurile comerciale internaționale din 28 septembrie 2006.  Aeroportul este în prezent principalul hub pentru Thai Airways International , Bangkok Airways , și Orient Thai Airlines . De asemenea, ea servește ca poartă de acces regională și punct de legătură pentru diverși transportatori străini. Aeroportul se află la  aproximativ 25 de kilometri (16 mi) la est de centrul orașului Bangkok.   Aeroportul are cea mai înaltă din lume liber în picioare turn de control (132.2 metri sau 434 picioare), și a patra cea mai mare clădire unică din lume terminalul aeroportului (563,000 de metri pătrați sau 6,060,000 picioare pătrate). Suvarnabhumi este cel mai aglomerat aeroport al XX - lea din lume , al șaselea cel mai aglomerat aeroport din Asia , iar cel mai aglomerat din țară , după ce au ocupat 53 de milioane de pasageri în 2012,  și este , de asemenea , un nod important de transport aerian de mărfuri , cu un total de 95 de linii aeriene.  Aeroportul a moștenit codul aeroportului, BKK, de la Don Mueang după aeroport mai vechi a încetat zborurile comerciale internaționale. Moderna  Autostrada 7  conectează aeroportul cu capitala, Bangkok.
Formalitati de intrare in tara , visa on arrival, o obtinem pentru 15 zile in aeroport , dupa aproape 2 ore de stat la coada, si plata sumei de 1000 BTH (aprox.30 USD). Dupa recuperarea bagajelor, cu un autocar, suntem transferati la Bangkok , Hotel Bangkok Palace, City Square 1091,etaj 8, camera 817, deja se face intuneric , ora 19. Fiind foarte obosit, dupa dus, fac o scurta vizita de o ora jumătate, prin imprejurimile hotelului pana la The Palladium World Shopping Center , in apropiere de Baiyoke Tower . Clădirea Baiyoke Tower II este cea mai înaltă clădire din țară. Conține hotelul Baiyoke Sky Hotel cel mai înalt hotel din Asia de Sud-Est și al treilea cel mai înalt hotel integral din lume având 673 camere. Înălțime: 304 m, Etaje: 85, Deschidere: 1997, Proprietar: Henderson Land Development, Stil arhitectonic: Postmodern Architecture. Pe strazi super aglomerate,pe o caldura inabusitoare, o lume pestrita si foarte galagioasa  ma insoteste pana la hotel. Aceasta a fost prima zi in in Thailanda.
Ziua 4 Joi (23 febr. 2017): Dupa micul dejun servit la hotel, la ora 9, intreg grupul se reuneste  pentru o vizita de o zi in regiunea  Ayuthaya, la vechea capitala a tarii, si  Palatul Regal de vara. Cu autocarul strabatem strazile aglomerate ale Bangkok-ului, trecem pe langa Victory Monument , Monumentul Victoriei  este un monument militar mare în Bangkok . Monumentul este situat în Ratchathewi District , nord - est de centrul Bangkok, în centrul unui cerc de trafic la intersecția de Phahonyothin Road , Phaya Thai Road , și Ratchawithi , (monumentul a fost ridicat în iunie 1941 , pentru a comemora victoria Thai în războiul franco-Thai ), in drumul nostru spre autostrada nordica, care ne va duce in provincia Ayuthaya.                                                                             Primul obiectiv, Palatul Regal de vara, To Bang Pa-In Palace la 60 km (40 mile) nord de Bangkok pe malul Râul Chaopraya . Palatului datează din secolul al XVII-lea, pre-dating constituirea Bangkok ca capitol, deşi acesta a căzut în desuetudine, pentru o perioadă lungă. Astăzi, Palatul este folosit doar rar, şi apoi, mai ales pentru ocazii de stat, mai degrabă decât ca o reşedinţă regală de vară.                        Palatul este foarte European în design. Clădirile sunt prevăzute-a lungul un iaz ornamental artificial. Palatul original a fost construit de regele Prasat Thong Ayutthaya în prima jumătate a secolul al 17- lea. Când Ayutthaya a fost invadat şi distrus de birmanez în 1767, a fost lăsat Palatul de Palatul Bang abandonat de aproape un secol. În timpul domniei regelui Mongkut (Rama IV) în 1850 unele dintre Palatul a fost reconstruit. Cele mai multe dintre clădirile din Palatul de Palatul Bang astăzi data la sfârşitul anilor19 secolului . Palatul este încă folosit de familia regală.
O serie de impresionante cladiri pot fi găsite în Palatul complexe, construite în diferite stiluri arhitecturale, unele în Thai clasice, unele chineză şi unele design European. Grădinile amenajate mari sunt foarte bine întreţinute, neo stil clasic European clădiri da Bang Palatul Palatul de vara un pic de o Versailles ca atmosfera.                                       Urmatorul obiectiv templul budist Watyaichaimongkhol , Mănăstirea a fost construită de regele U-Thong pentru a se potrivi Monahi care au fost hirotoniţi de Phra Wanratana Mahathera Burean. Aceasta manastire a fost numit "Wat Pony".După aceea, Phra Wanratana de Wat Pa Kaew sugerat să regele Naresuan cel mare pentru a construi un Chedi (pagoda). El a decis să construiască un Chedi mari in aceasta manastire. Aceasta manastire a devenit cunoscut sub numele de Wat Yai Chiamongkhon.
Urmeaza vizita la WAT Mahathat Ayutthaya, templu budist. este situat în centrul oraşului vechi Ayutthaya Chi Kun Street şi strada Naresuan în colțul de nord-est a parcului de RAM Phra, Parcul istoric Ayutthaya. unde fotografiez, The head of the sandstone Buddha image, vizitez si admir: Stupa or chedi , Prang, Pedestal, Wall, Buddha image. Masa de pranz o servim la un local situat pe malul fluviulu Chao Phraya , un meniu thailandez. Dupa masa revenim in Bangkok. Seara la River City, o croaziera pe fluviul Chao Phraya ,pe nava Chao Phraya Princess  cu cina si program artistic. Revenim la hotel Bankok Palace.
Ziua 5  Vineri (24 febr.2017) Dupa micul dejun pornim cu microbusul spre noi experiente thailandeze. Primul popas la o întreprindere manufacturiera de prelucrat nucile de cocos. Urmeaza la mica distanta Chang Puak Saduak , Damnoen Saduak, tabara de elefanti, tigrii , maimute , crocodili , plimbari , spectacole, socializare cu animale… apoi Floating Market În timpul zilelor de demult din țară, majoritatea comunităților construite casele lor , alături de râuri și canals- care a făcut posibilă pentru comerț, și , prin urmare, piețele plutitoare să prospere. O piață plutitoare este o piață în cazul în care cea mai mare parte a produselor ( de exemplu , alimente, fructe, legume, și chiar mâncare gătită) sunt vândute de la barci. Localnicii s - ar stivă bărci și zbaturi lor de la ușă la ușă de-a lungul râului de a vinde marfa, și apoi se adună la marketplace- în cazul în care cumpărătorii vor veni de la bărcile lor, de asemenea. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, transportul terestru dezvoltat și multe piețe plutitoare încetează să mai existe. Există, desigur, câteva continuă să fie difuzate în ziua de azi. Unele sunt mai mari decât altele, iar unele sunt destul de turiști. În timpul vizitei mele la Bangkok , am făcut un punct pentru a vizita una și am ales cel mai popular în Damnoen Saduak . Damnoen Saduak piata plutitoare este o piață imensă situată în Ratchaburi provincie,aproximativ 100 km de capitala Bangkok . Acesta este numit după canalul carefost comandat de regele Rama IV , care urmează să fie construit la mijlocul secolului al 19lea pentru a conecta râul Taachin și râul Maklong , și conectarea astfel două provincii împreună. Canalul este încă folosit pentru această zi- furnizarea de apă pentru satele locale de-a lungul râului, în cazul în care agricultura este încă o sursă imensă de trai. Este, de asemenea, o atracție turistică, în cazul în care de tone de bărci cu coadă lungă (cu motoare), încărcate cu turisti croi drum de-a lungul căii navigabile în fiecare zi, îndreptându-se spre piața plutitoare. Piața se deschide de la aproximativ 7am la 11am de zi cu zi.
Urmeaza cea mai inalta pagoda (templu budist) din lume Phra Pathom Chedi, Phra Pathommachedi sau Phra Pathom Chedi  este un Stupa în Thailanda. La 120,5 metri (395 ft) este cel mai inalt stupa din lume. Stupa este situat în Wat Phra Pathommachedi Ratcha Wora Maha Wihan , un templu în centrul orașului Nakhon Pathom , Tailanda . Phra Pathommachedi Numele înseamnă prima stupa sfântă, dat de Mongkut . Inițial , stupa numit Phra Thom Chedi înseamnă stupa mare în vechea limba khmeră sau stupa regală în limba thailandeză de Nord . Una dintre cele mai frecvente neînțelegeri cu privire la Stupa este Phra Pathommachedi este cea mai veche și prima Stupa în Suvarnabhumi , un nume vechi din Asia de Sud - Est . Istoricii moderni cred că Stupa a fost unul dintre principalele stupa antice Nakhon Pathom. Pranzul il servim la Thai Village: Experience local way of life , la restaurantul Vanda, unde dupa pranz asistam la un spectacol cu traditii thai , dupa care revenim in Bangkok.                                                                                                         Seara asistam la un spectacol erotik show , Strip Bangkok a reluat show popular de sarpe de dans in fiecare vineri seara si este singurul din oraș. Dans cu un piton uriaș în jurul gâtului, etapa spectacol durează aproximativ 10 minute și are loc de mai multe ori pe parcursul nopții, în fiecare vineri seara. Situat pe Patpong Soi 2, The Strip este una dintre primele du-te du-te baruri veți întâlni, dacă te plimbi de la Silom. Aspectul barei este destul de tipic de go-go baruri în Bangkok, cu două niveluri de canapele, aliniate de-a lungul unei laturi a barei și scaune rulează în jurul valorii de lungimea scenei centrale și un bar lung spre spate. Scena este destul de mare pentru aproximativ 10 dansatori, dansatorii sunt foarte prietenos și nu trebuie să fie de două ori rugat să vină și să aibă o băutură cu tine. Nivelul de limba engleză variază, dar este cu siguranță mai mare decât multe baruri de acest tip din Bangkok. Băuturile sunt o valoare decentă aici, cu o bere costa 150 baht, o doamnelor bea 200 baht, și excelente lor cocktail-uri vechi Fashioned 220 baht. Există promoții în cele mai multe nopți ale săptămânii, inclusiv 99 baht pe toate cocktail-uri înainte de ora 22:00 în fiecare zi lucrătoare a săptămânii. Ca The Strip este una dintre cele mai populare baruri din Patpong există întotdeauna o energie buna si o atmosfera primitoare prea, pentru a face o experiență de distracție, dacă sunteți în căutarea de a experimenta un bar-du-te du-te în Bangkok ,apoi ne plimbam pe vestita strada Patpong si vizitam Night Bazaar.
Ziua 6 Sambata ( 25 febr. 2017)        Singur prin Bangkok! Pornesc sa vizitez casa lui  James Harrison Wilson „Jim“ Thompson, (născut la 21 martie 1906 – si a dispărut 26 martie 1967 ) a fost un american om de afaceri care a contribuit la revitalizarea de mătase Thai industria în anii 1950 și 1960. La momentul dispariției sale , el a fost unul dintre cele mai renumite americani care trăiesc în Asia . Revista „Timp” a afirmat că „aproape singlehanded (ly) a salvat  inThailanda industria de mătase de la dispariție“.  Dispariția lui din Highlands Cameron a generat unul dintre cele mai mari căutări de teren din Asia de Sud – Est din istorie, și este una dintre cele mai cunoscute mistere din regiune. El a fost un american, un fost arhitect, un ofițer de armată în rezervă, un spion o singură dată, un comerciant de mătase și un colector renumit de antichități. Cele mai multe dintre comorile sale, dacă nu toate, au fost adunat după ce a venit în Thailanda. În 1958, el a început să fie ceea ce a fost punctul culminant al realizării sale arhitecturale - construirea unei noi acasă pentru a prezenta sale obiecte de artă. După ce a fost prin cu crearea sa, el a umplut casa lui cu elementele Adunase în trecut. Decorarea camerele sale au fost chinez albastru-alb și Ming bucăți, belgian de sticlă, cambodgieni sculpturi, victoriene candelabre, Benjarong faianță, thailandeză imagini de piatră, birmane statui, și o masă , care a fost o dată folosit de regele Rama al V - al Thailandei .

A fost nevoie de Thompson aproape un an pentru a finaliza conacul său. Acum , un muzeu , The Thompson Casa Jim se poate ajunge cu transportul public sau privat. La 6 Soi Kasemsan (2) Song pe Rama I Road. Eu am ales sa ajung aici folosind transportul cu barca pe una din multele canale ce strabat Bangkok-ul. Serviciu de bărci Khlong  Boats Saen Saep – Boat Service este un autobuz acvatic operează pe Saen Saep Canal în Bangkok prin traficul aglomerat comerciale districte. Serviciu de bărci Khlong Saen Saep a fost în funcţiune începând cu 1 octombrie 1990. Serviciul are o reputaţie carouri datorită apei poluate în canalul şi haotic natura în care serviciul este operat. Traseul 18 km este deservită de bărci 100 de 40-50 de locuri. Acesta funcţionează de la 5:30 la 20:30 pe zi in timpul saptamanii (de la 19:00 la sfârşit de săptămână). Preţurile sunt 8-20 baht, în funcţie de distanţa parcursă. Serviciul poarta aproximativ 60.000 de pasageri pe zi. Acesta este condus de o companie familiala de transport.                                                                                                      Wat Saket (Golden Mountain) Wora Maha Wihan (Thai:วัดสระเกศราชวรมหาวิหาร, prescurtat de obicei la Wat Saket (RBTR: Wat Sa Ket)) este un templu budist (wat) din Pom Prap Sattru Phai , Bangkok, Thailanda. Templul datează din epoca Ayutthaya, atunci când acesta a fost cunoscut sub numele de Wat Sakae. Când Bangkok a devenit capitala, regele Rama I renovat templu şi -a dat numele actual. Phu Khao Thong (munte de aur,ภูเขาทอง) este un deal artificial abrupte în interiorul Wat Saket compus. Nepotul lui Rama I, regele Rama al III-lea (1787-1851), a decis sa construiasca un chedi de dimensiuni uriaşe în interiorul Wat Saket. Din păcate, chedi prăbuşit in timpul constructiei, deoarece solul moale din Bangkok ar putea sprijini greutatea. În următoarele câteva decenii, structura noroi-caramida abandonat dobândit forma unui deal naturale şi a fost prea mare, cu buruieni. Localnicii a numit-o "phu khao" (ภูเขา), ca în cazul în care au fost o caracteristică naturală. În timpul domniei regelui Rama IV, construcția a început de un chedi mici pe deal. A fost finalizată devreme în timpul domniei fiului său, regele Rama al V -lea (1853-1910). O relicvă a lui Buddha a fost adus din Sri Lanka şi plasate în chedi. Zidurile de beton din jur au fost adăugate în 1940 pentru a opri la erodarea Dealul. Moderne Wat Saket a fost construit la începutul secolului XX de marmură de Carrara. Un festival anual are loc la Wat Saket fiecare noiembrie, oferind o procesiune la lumina lumânărilor sus Phu Khao Thong chedi. Phu Khao Thong este acum o populare Bangkok atracţie turistică şi a devenit unul din simbolurile orasului.
Aceste doua obiective le-am vizitat singur in cursul acestei zile, apoi in jurul orei 15 am revenit la hotel, dupa masa mi-am petrecut-o la piscina hotelului. Seara o petrecem la Silom Village Trade Center, Thai Food, Sea Food, Ruen Thep(Thai classical Restaurant), Thai Classical Dance, Silom Village Inn , Shopping Arcade. Mâncarea thailandeză, cu toate influențele ei indiene și chinezești incredibil de bine adaptate, este delicioasă. La o singură masă, treci prin toate gusturile. De la picant la prăjeli, de la acrișor la dulce, de la supe clare cu noodles la carne tăiată mărunt cu sos roșu, thailandezii iubesc toate aceste amestecuri. Combinația este însă cheia succesului și probabil că ai nevoie de mai mult de o săptămână în Thailanda ca să înveți asta. Fără niciun dubiu, thailandezilor le place mâncarea picantă. Ei folosesc chilli în cele mai multe feluri de mâncare și nu pare deloc că-i trec toate apele ori că se înroșesc la față atunci când le înfulecă. Pentru un european lucrurile stau altfel însă. Asigură-te mereu că-ți comanzi mâncarea nepicantă. Astfel, vei primi mâncare tot picantă dar un picant pe care să-l poți totuși tolera. Pentru senzații (foarte) tari, mănâncă ce mănâncă și localnicii. Ia-ți o supă de languste Tom Yam Khung și fii sigură că ai aproape orez ca să stingi focul și ceva cu care să-ți ștergi sudorile. Cel mai bun Tom Yam Khung l-am mâncat în Bangkok, la restaurantul Ko Dang Talay din Asiatique. Motiv pentru care m-am întors și a doua oară acolo. Dacă vezi în meniu salată de papaya, comandă rapid dar să nu crezi că vei mânca ceva light. În Thailanda, și salatele conțin chilli așa că ori te pui în papucii lor și mănânci ca ei, ori culegi minuțios bucățelele roșii de ardei și le dai la o parte. Oricum mâncarea vine însoțită și de câteva boluri mici cu sosuri. Nu le arunca integral din prima peste mâncare. Gustă, vezi ce merge combinat cu ce și împarte cu cei care te însoțesc la masă. Tot festinul s-a desfasurat in timpul unui spectacol folcloric specific thailandez, cu …femei frumoase! O zi foarte frumoasa! Urmeaza o bine meritata odihna!
Ziua a 7-a Duminica (26 febr. 2017) Zi dedicata unui tur cu autocarul (intre orele 8 – 14) al  capitalei Bangkok, pornind de la hotel, vom vizita Marele Palat , Templele Buddha lungit , Buddha de smarald , Buddha meditand. Trecem pe langa  Dusit Palace ( Thai : Phra Ratcha Wang Dusit ) este un complex de reședințe regale din Bangkok , Thailanda . Construit pe o arie largă la nord de insula Rattanakosin între 1897 și 1901 de către regele Chulalongkorn (Rama V). Palatul, numit inițial Wang Suan Dusit sau Palatul Dusit Garden , a devenit în cele din urmă locul principal de reședință al regelui Thailandei, inclusiv King Rama V, Rama VII) și regele Bhumibol Adulyadej (Rama IX). Palatul acoperă o suprafață de peste 64.749 de metri pătrați (696.950 de metri pătrați) și este dotat între grădini și peluze cu 13 reședințe diferite. Palatul Dusit este înconjurat de drumul Ratchwithi din nord, Drumul Sri Ayutthaya din sud, Rachasima Road în vest și Drumul U-Thong Nai la est.                                 Monumentul democratiei din Bangkok, acesta a fost construit intre 1939 si 1940 si a fost ridicat pentru a comemora lovitura de stat din 1932 care a dus la instaurarea unei democratii constitutionale. Monumentul Democratiei, greu de 4 tone, este plin de simboluri – infatiseaza Constitutia Thailandei, suportul pe care se afla simbolizarea Constitutiei are 3 m si reprezinta a treia luna din an (lovitura de stat a avut loc in luna Iunie, dar in acea vreme Aprilie era prima luna a anului), este inconjurat de reprezentari ale unor aripi, inalte de 24 de metri (lovitura de stat a avut loc pe 24 Iunie) si este inconjurat de 75 de tunuri de mici dimensiuni, reprezentand anul 2475 dupa calendarul buddhist (echivalentul anului 1932 cand a avut loc acel eveniment). Soclul monumentului are 6 intrari, simbolizand cele 6 politici publice proclamate atunci – independenta, pace interna, egalitate, libertate, dezvoltare economica si educatie.                                                                                                                                          Marele Palat din Bangkok este cel mai popular obiectiv turistic din capitala Thailandei. Constructia sa a inceput in 1782 cand capitala Siam-ului (vechea denumire a Thailandei) a fost mutata de la Thonburi la Bangkok. Palatul a servit ca resedinta a regilor Thailandei pana la moartea misterioasa a regelui Ananda Mahidol in 1946. Fratele sau, cel care i-a succedat la tron, a mutat resedinta regala la Palatul Chitralada. Marele Palat acopera o gama larga de stiluri arhitecturale, de la stilul pur Ayutthayan ale templelor pana la un amestec de stiluri thailandeze si occidentale ale structurilor care au urmat. In complexul Marelui Palat din Bangkok se afla si templul Wat Phra Kaew care adaposteste una din cele mai vechi si mai faimoase statui ale lui Buddha din lume: Statuia de Smarald a lui Buddha.                                                         Welkome To What Po, Wat Pho – Templul lui Buddha Culcat, sau Wat Phra Chetuphon, este situat in partea din spate a Templului lui Buddha de Smarald si este un obiectiv turistic de neratat pentru orice calator in Bangkok. Este unul din cele mai mari complexuri de temple din oras si este renumit pentru statuia gigantica ce-l infatiseaza pe Buddha culcat, care masoara 46 de metri lungime si este acoperita cu foita de aur. Wat Pho este la maxim 10 minute de mers pe jos de Marele Palat. Aici este un loc minunat in care puteti beneficia de un masaj thailandez traditional. Wat Pho este considerata cea mai importanta scoala de masaj din Thailanda, asa ca veti fi pe maini bune. Punctul culminant al unei vizite la Wat Pho este Buddha Culcat. Statuia are dimensiuni impresionante: 15 metri inaltime, 46 de metri lungime; este asa de mare incat pare ca abia a fost strecurata in cladire. Picioarele statuii au o lungime de 5 metri si sunt splendid decorate cu ilustratii ale caracteristicilor (laksanas) favorabile lui Buddha. 108 este un numar semnificativ, referindu-se la cele 108 simboluri si actiuni pozitive care l-au dus pe Buddha la perfectiune.Trebuie sa va descaltati inainte de a intra in cladire si daca vreti sa aveti noroc, va recomandam sa cumparati un vas de monede de la intrare, pe care le puteti introduce in cele 108 boluri de bronz de pe perete. Aruncarea acestor monede in boluri va crea un sunet placut si, chiar daca nu vi se indeplinesc dorintele, banii vor ajunge la calugarii care se ocupa cu intretinerea si renovarea Templului Wat Pho. Din moment ce este un loc de veneratie, toti vizitatorii sunt rugati sa poarte imbracaminte adecvata; fara umeri goi si fara fuste sau pantaloni mai scurti de genunchi. In jurul templului se mai gasesc 4 capele care contin 394 de statui aurite ale lui Buddha, aduse din diferite parti ale Thailandei si asezate in pozitia lotus. In curtile complexului mai gasim si statui comice chinezesti care erau, candva, folosite ca balast pe nave si 91 de stupe decorate cu ceramica colorata.                                                                                                      Dupa o ploaie scurta dar intensa revenim in autocare si parasim Bangkok cu destinatia Pattaya, dar in drum oprim pentru cateva ore la Samutprakan Crocodile farm & Zoo Parcul pretinde că deține cel mai mare crocodil din lume în captivitate, numit Yai, măsurând 6 m (19 ft 8 in) și cântărind 1.114 kg (2.456 lb). Yai este unul dintre peste 100.000 de crocodili la fermă. Vizitatorii fermei de crocodili pot vedea o mare varietate de animale, altele decât crocodili , inclusiv elefanți , lei , tigri , maimuțe , cai și hipopotami . Există spectacole zilnice de crocodil, celebre pentru artiștii care fac trucuri, cum ar fi punerea capului și a brațelor în gura unui crocodil. Expozițiile elefantului afișează dexteritatea elefanților pe măsură ce se plimbă cu bastoane, plimbare cu skateboard-uri și dans. Vizitatorii pot, de asemenea, să ia o plimbare cu elefanți scurți, să călătorească cu trenul, să se bucure de o plimbare cu barca cu zbaturi sau să exploreze muzeul dinozaurilor.  Samutprakarn Crocodile Farm este situat la 555 Moo 7 Taiban Road, Sub-Districtul Taiban, Amphur Muang, Samutprakarn, Thailanda.  Asist la crocodile show , elefant show ,vizitez  zoo, degust fructul minune , durian , si iau pranzul la un restaurant local cu preparate din carne de crocodil.                                                                                                                                      Seara ajungem la Pattaya, unde suntem cazati la Jomtiem Garden Hotel, Nongprue Banglamoung , Chonburi 20260.
Ziua a 8-a Luni (27 febr. 2017) Dimineata dupa micul dejun , cu tuk tuk-uri , facem o vizita la Nongnookh Pattaya . Nong Nooch Tropical Gradina Botanica este un 500 de acri (2.0 km 2 ) grădină botanică și atracție turistică la kilometrul 163 pe Sukhumvit Road în provincia Chonburi , Thailand.  Parc frumos amenajat și poate face cu ușurință o excursie de o zi. Întreaga zonă este mai mult ca un parc tematic, cu spectacole culturale zilnice, restaurante și cazare, precum și o zonă vastă care prezintă grădini tematice individuale. O plimbare liniștită prin parcul botanic este ca și cum ați face o călătorie în jurul lumii, prin numeroasele sale grădini celebre, fie că este vorba de grădina franceză din secolul XV, de Stonehenge sau de grădina renascentistă europeană. La fel de fascinante sunt grădinile specifice speciilor, cum ar fi cactus și plante suculente, pepiniere de orhidee, grădini de palmieri tropicali, bonsai și grădini topiariene. Datorită peisajului său vast, este puțin probabil să vă atingeți toate atracțiile din grădina Nong Nooch, plimbându-vă singur. Este o idee bună să închiriați o bicicletă și să explorați grădina într-un ritm amețitor. Nu ratați pepinierele de orhidee care găzduiesc peste 670 de specii și hibrizi nativi într-un singur loc - cea mai mare colecție din țară. Expunând frunze și flori în formă de exotică, grădina de cactus și plante suculente este atât educativă, cât și deschisă. Între timp, grădina franceză, cu designul său simetric și arbuști perfect manichițate modelate după grădinile din Versailles, este un alt mare accent. O caracteristică interesantă este Skywalk, o pasarelă umbroasă de 1.1 kilometri, care vă duce prin grădina topiară, grădina europeană, grădina de palmieri tropicale, dealul fluturilor și grădina Stonehenge. În afară de parcul botanic, Nong Nooch Garden oferă spectacole zilnice la Sala Culturală din Thai. Bucurați-vă de spectacolul de atracții și sunete într-un dans thailandez clasic, Muay Thai sau un spectacol de tambur vechi, precum și spectacole de talent elefant. Alte activități includ barci cu zbaturi, plimbări cu elefanți și ciclism. Asistam la un spectacol „ghiveci” , apoi dupa o lunga plimbare prin gradini, vizitam Gems Gallery Pattaya , jewelry store cu trenuletul , si magazinul de perle si bijuterii….! Dupa masa fac plaja si baie la ocean si seara la piscina. Seara plimbare pe faleza din Jomtiem si bazarul de noapte.
Ziua a 9-a Marti (28 febr.2017) Dimineata devreme fac o plimbare pe malul oceanului , apoi dupa micul dejun suntem transferati cu tuctuc-ul pana in portul Pattaya, de unde cu o ambarcatiune(vaporas) ajungen dupa o calatorie de o ora in insula de Corali (Ko Lan) , plaja , baie, masa de pranz , pe parcur sul transferului cu vaporasul la insula de  agrement sportiv, se fac plimbari cu parasuta. Ko Lan ( Thai : เกาะ ล้าน , pronunțat [kɔʔ láːn] ) este una dintre insulele estice de pe țărmul Thailandei . Ko Lan se află la 7,5 km de cel mai apropiat țărm, Pattaya. "Ko Lan" este numele insulei din Regatul Thailandei, sistemul general de transcriere. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de "Koh Larn" și "Ko Laan".Ko Lan este cea mai mare dintre "insulele apropiate", în afara de sudul Pattaiei . Este la capătul sud-estic al Golfului Bangkok , în partea de est a Golfului Siam . Administrativ Ko Lan face parte din Amphoe Bang Lamung , provincia Chonburi . Are o lungime de aproximativ patru kilometri și o lățime de doi kilometri. Este o insulă deluroasă, acoperită cu pădure tropicală joasă; Cel mai înalt punct al său ajunge la 180 m unde există un altar budist. Insula are două sate mici: Ban Ko Lan și Ban Krok Makhan unde se găsesc case și restaurante. Există feriboturi care leagă Ko Lan de continent. Cele mai multe plaje din Ko Lan se află pe partea vestică. Cel mai vizitat este Tawaen Beach , unde există un mic port. Lungimea plajei este aliniată cu mici magazine turistice și restaurante. Alte plaje sunt Plaja Tonglang, Plaja Tien, Plaja Samae și Plaja Naon. Ko Lan este locuită de aproximativ 3.000 de locuitori din 1.000 de gospodării, în mare parte grupate în jurul digului feribotului. Seara vizionez un spectacol de cabaret cu travestiti la teatrul „ALCAZAR” din Pattaya. Nu trebuie să pierdeți nici o șansă să vedeți spectacolul de renume mondial Alcazar sau Tiffany. Veți fi distrați cu muzică, buzunare, dansuri și diverse spectacole jucate de multe actrițe frumoase de sex feminin. Dacă nu știți, nu vă puteți imagina că aceste actrițe de sex feminin erau de fapt bărbați de origine!  Spectacolul Alcazar a fost încântat de publicul din întreaga lume de aproape 20 de ani. Simțind 1.000.000 cu râsete și impresii. Veți experimenta magia sistemului de iluminare computerizat Alcazars și veți fi uimiți de efectele sistemului DTS din jurul său, care sună în jurul cercului, dar acesta este doar începutul. Pregătit pentru a fi distractiv în stilul mare de cei 400 de artiști minunat de talentați artiști și animatori.  Iar dupa spectacol fac o plimbare pe celebra strada Pattaya Walking Street , pana dupa miezul noptii. Walking Street este un cartier cu lumină roșie din orașul Pattaya , Thailanda . Strada este o atracție turistică care atrage străini și cetățeni thailandezi, în primul rând pentru viața de noapte . Zona Walking Street include restaurante cu fructe de mare , locuri de muzică live, baruri de bere , discoteci , baruri sportive , baruri go-go , cluburi de noapte și hoteluri . Walking Street rulează de la capătul sudic al Beach Road până la Bali Hai Pier. Strada este notabilă pentru semnele sale mari de neon. Un semn video mare a fost ridicat în martie 2010, la intrarea pe șoseaua de pe plajă, iar numeroasele baruri, restaurante și atracții de pe Walking Street fac publicitate folosind semne luminoase, de mare neon. Autoritățile din Pattaya au început să creeze semne supradimensionate în 2015 într-un efort de îmbunătățire a accesibilității pe Walking Street pentru vehiculele de urgență. Zona este închisă pentru vehicule de la 18:00 la 02:00. Parcarea cu mașini și motociclete este oferită la sfârșitul Bali Hai. Timpul de închidere de la 02:00 a fost extins pentru multe instituții de divertisment.
Ziua 10-a Miercuri 1 martie 2017: Explorez singur Pattaya! Plec pe jos din Jontiem, vizitez: Wat Phra Yai, cu templul budist Big Buddha. Una dintre atracțiile turistice cele mai iconice din Pattaya este templul Big Buddha și templul Wat Phra Yai. Situat pe vârful dealului Pratumnak, buddha de aur de 18 metri înălțime este popular cu localnicii și cu turiștii. Este cea mai mare imagine a lui Buddha din provincia Chonburi din Thailanda. Când ajungeți la templu, veți fi întâmpinați de o scară mare, flancată de două Naga de aur, care conduc spre Big Buddha, în vârful dealului. După ce urcați pe scara lungă veți intra într-o zonă mare de terasă care are numeroase statui Buddha care înconjoară Buddha-ul de aur gigantic. Dacă umbli până la margine, vei avea niște priveliști minunate despre Jomtien și oceanul de mai jos.  Aceasta nu este doar o atracție turistică, dar Wat Phra Yai este, de asemenea, un templu de lucru venerat de thailandezi și budiști care vin aici să se roage și să facă ofrande. Fiți respectuos în vizita dvs. și îmbrăcați-vă corespunzător. Dacă ajungeți acolo devreme dimineața este liniștită și mai puțin aglomerată decât mai târziu în ziua când bufnita noaptea se ridică pentru a face vizitarea obiectivelor turistice. Acesta este cel mai bun moment pentru a vizita dacă doriți să faceți fotografii sau video. În afară de atracția marelui Buddha și de vedere, există și alte câteva lucruri pe care trebuie să le explorați în timpul vizitei dvs. la Dealul Big Buddha. La baza scărilor veți găsi diverse magazine și vânzători cu bunuri și suveniruri turistice de vânzare. Există, de asemenea, câteva locuri pentru a obține o gustare, băutură sau apă de nucă de cocos. Continui sa vizitez Pattaya, portul, Pattaya Harbour , Pattaya Thai Beach, Walking Street, Beach Road , Mike Shopping Mall, Central Festival Mall,Teatro Alcazar , Body Massage, Central Marina , Sohotown Pattaya, Art in Paradise, interactive 3D art museum, Tiffany’s Show Pattaya, Dolphine Monument in Nord Pattaya de unde revin in Jontiem  cu tuctuc-ul  (10 bath). Seara la piscina si la bazar.
Ziua  a 11- a Joi 2 martie 2017: Dimineata devreme cu autocarul plecam spre Cambodgia , 424 Km , 6 ore 50 minute dupa Google, prin Immigration Check-point Aranyaprathet(Thailanda) si Krong PoiPet International Border (Cambogia),ajungem la  Krong Siem Reap, oras aflat in apropiere de Angkor Wat, in jurul orei 15. Vizitam un templu budist , apoi Memorial Burial Site , and prison in Baray district Kampong Thom Province, unde aflam amanunte despre istoria zbuciumata a perioadei kmerilor rosii si al regimului Pol Poth. Suntem cazati la hotelul Sovan Mealea, Siem Reap.  Urmeaza un tur de oras prin Siem Reap, si la Angkor Enterprise, Angkor Archaeological Park Ticket Center pentru a cumpara cardul Angkor Pass necesar vizitarii complexului Angkor Wat si Thom( 37 USD/o zi) , urmeaza sa vizitam Angkor National Museum, dar din pacate este ora tarzie si s-a inchis! Ne deplasam pana in apropierea Angkor , dar din cauza intunericului nu deslusim mare lucru…renuntam, revenim in Siem Reap, unde participam la o seara cambogiana, spectacol si cina festiva. Prea multe pentru aceasta zi asa ca revenim la hotel pentru o bine meritata odihna.
Ziua a 12 – a Vineri 3 martie 2017: Zi dedicata vizitei  parcului arheologic Angkor Wat(cel mai mare complex de temple din lume) si Thom(marele oras). Angkor Wat este un templu hindus din regiunea Angkor din Cambodgia. A fost construit la începutul secolului al XII-lea pentru un rege local și reprezintă un model de arhitectură khmeră de cel mai înalt nivel. Este cel mai bine păstrat loc arheologic, de la înfințarea sa acesta este cel mai important centru religios, prima dată hindus, dedicat zeului Vishnu , iar apoi budist. Este cel mai mare complex monumental religios din lumea actuală. El a devenit un simbol al Cambodgiei, care apare pe steagul său național, și este prima atracție a țării pentru vizitatori. Angkor Wat combină două planuri de bază ale arhitecturii templului Khmer:muntele templului si mai tarziu templul, bazat pe arhitectura specifică din Sudul Indiei hinduse, cu caracteristici cheie de exemplu Jagati . De asemenea acest templu a fost construit să reprezinte Muntele Meru , lăcașul zeităților hinduse .. Angkor Wat se află la 5.5 km de orașul Siem Reap, și la o scurtă distanță spre sud și est de capitala anterioară, care a fost stabilita la Baphuon. Este într-o zonă din Cambodgia unde există un grup important de structuri antice.Acesta este cel mai sudic,dintre toate siturile din Angkor.Designul inițial și construcția templului s-au facut în prima jumătatea a secolului 12,în timpul domniei lui Suryavarman II(1113-1150) .Dedicat lui Vishnu, a fost construit ca templu regal și de asemenea ca și „capitala” orașului.Au fost găsite inscripții contemporane referindu-se la templu. Numele său original este necunoscut, dar se poate să fi fost cunoscut sub numele de Vrah Vishnulok,după zeitatea prezidează. Henri Mouhot a popularizat templu la vest la mijlocul secolului al 19-lea. Templul este un simbol puternic din Cambodgia, și este o sursă de mândrie națională importantă,folosit in relațiile diplomatice cu Thailanda, Franța și Statele Unite ale Americii. O reprezentare a Angkor Wat a fost „inscriptionata”pe o parte a steagului cambodgian în prima versiune,în anul 1863. Moștenirea artisticului sit Angkor Wat și a altor monumente din regiunea Angkor au dus direct la anexarea Cambodgiei de către Franța,ca un protectorat pe 11 august 1863. Acest lucru a dus rapid la reclamarea terenurilor din colțul de nord-vest al țării care au fost sub control Thai de la invazia Thai de 1431. Cambodgia si-a câștigat independența față de Franța la 09 noiembrie 1953 și din acel moment a controlat Angkor Wat. În mijlocul războiului din Vietnam, șeful de stat Norodom Sihanouk a găzduit-o pe Jacqueline Kennedy în Cambodgia pentru a-si îndeplini "visul de a vedea pe parcursul vieții monumentul Angkor Wat".  O echipă arheologică din India a restaurat templul între anii 1986 și 1992. Începând cu anii 1990, Angkor Wat a continuat efortul de conservare și s-a observat o creștere semnificativă în turism. Templul este o parte a World Heritage Site Angkor, înființată în anul 1992, care a oferit unele fonduri și a încurajat guvernul cambodgian să protejeze situl.
Angkor Thom este, fără îndoială, o expresie a celui mai înalt geniu. Angkor Thom, ultima capitală a Imperiului Khmer, a fost un fortificat care cuprindea reședințele preotului, oficiali ai palatului și ai armatei, precum și clădiri pentru administrarea regatului. Aceste structuri au fost construite din lemn și au pierit, dar monumentele de piatră rămase mărturisesc că Angkor Thom a fost într-adevăr un "oraș mare", așa cum sugerează și numele său. Templele din interiorul zidurilor orașului descrise în acest articol sunt Bayon , Phimeanakas , Baphuon , Terasa Elefanților , Terasa Regelui Lepper , Prah Palilay , Tep Pranam și Prasat Suor Prat.
Palatul Regal situat în orașul Angkor Thom este de o dată mai devreme și a aparținut regilor din a zecea și prima jumătate a celei de-a zecea și prima jumătate a secolului al unsprezecelea. Deși au fost identificate fundațiile și un zid închis în jurul palatului cu turnuri de intrare, rămân puține dovezi ale structurii clădirilor din interiorul incintei. Această absență a dovezilor arheologice ale clădirilor regale sugerează că au fost construite din lemn și au pierit. Francezul a stabilit un plan general al Palatului Regal . Acesta a inclus muntele templu Phimeanakas și piscinele înconjurătoare, împreună cu reședințe și clădiri pentru administrarea capitalei, care probabil erau în spatele incintei. Jayavarman VII a reconstruit site-ul original al Palatului Palatului Regal pentru a ridica orașul Angkor Thom, care era centrat pe templul lui Bayon și înconjurat de un zid. Zhou Daguan emisarul chinez, care a furnizat singurul cont de primă mână al khmerilor, a descris splendoarea lui Angkor Thom. În centrul Regatului se ridică un turn de aur Bayon flancat de mai mult de douăzeci de turnuri mai mici și câteva sute de camere de piatră. Pe latura de est este o punte de aur păzită de doi lei de aur, câte unul pe fiecare parte, cu opt Buddha de aur distanțați de-a lungul camerelor de piatră. La nord de Turnul de Aur al Bronzului [Baphuon], mai mare decât Turnul de Aur. Un spectacol cu ​​adevărat uimitor. Cu mai mult de zece camere la baza lui.
O zi plina de vizite pe un taram atat de fascinant si interesant! Dar si foarte obositor datorita distantelor si …caldurii!!!
Undeva în jungla cambodgiană stau ascunse rămășițele unui mare oraș medieval. Necunoscut omului timp de secole întregi, orașul își dezvăluie acum secretele prin intermediul noilor tehnologii arheologice, care ne arată existența unei rețele elaborate de temple și bulevarde, precum și urme ale ingineriilor sofisticate de demult, scrie BBC. În aprilie 1858, un tânăr explorator francez pe nume Henri Mouhot a plecat de la Londra cu direcția Asia de Sud-Est, unde călătorește timp de trei ani de zile, explorând jungla în căutarea unor insecte exotice, care astăzi îi poartă numele. Mouhot ar fi astăzi un necunoscut dacă nu ar fi lăsat posterității un jurnal, publicat în 1863, la doi ani de la moartea sa. Relatările lui Mouhot au captivat publicul nu datorită descrierilor insectelor pe care acesta le-a descoperit, în premieră chiar, ci datorită poveștilor despre templele impresionante pe care le-a găsit în jungla asiatică. Căci Mouhot a fost cel care a vorbit pentru prima dată, în istoria modernă, despre orașul pierdut din Cambodgia:Angkor.
Mai grandios decât orice ne-au lăsat Grecia sau Roma”
„Unul dintre aceste temple, rival al templului lui Solomon și ridicat de un Michelangelo din Antichitate, ar merita un loc onorabil alături de cele mai frumoase clădiri ale noastre. E mai grandios decât orice ne-au lăsat Grecia sau Roma”, scria el.
Seara autocarul alearga inapoi in Pattaya - Thailanda, cei peste 400 km trec pe nesimtite deoarece toata lumea doarme dupa oboseala acestei zile in care am vizitat ANGKOR WAT si THOM  cel mai grandios oras din lume pastrat peste veacuri….
Ziua a 13 – a Sambata 4 martie 2017: Din nou singur prin Pattaya, vizitez: Royal Garden Plaza Pattaya  Mall, Central Festival Mall, Templul budist Wat Nong Ao , Tuxedo Illusion Hall , Templul Wat Phothisamphan , Pattaya City School 9 , Biserica ortodoxa rusa , The Sanctuary of Truth, Sanctuarul Adevărului ( Thai : ปราสาท สัจธรร Prasat Sajja Tham ) este o construcție religioasă în Pattaya , Thailanda . Sanctuarul este o clădire din lemn, plină cu sculpturi bazate pe motive tradiționale budiste și hinduse. Suprafața clădirii este de 105 metri înălțime, iar clădirea acoperă o suprafață de mai mult de două rauri . Are o artă vizionară contemporană bazată pe teme religioase tradiționale. Proiectul a fost inițiat ca o idee a omului de afaceri thailandez Lek Viriyaphant în 1981 și este programat să fie finalizat în 2050. Stilul sanctuarului evocă arhitectura khmer , prezentând sculpturi din lemn sculptate manual, care indică așezarea imperială din Angkor . Are patru gopuri , reprezentând imagini din religiile și mitologiile budiste și hinduse din Cambodgia, China, India și Thailanda.  Potrivit site-ului oficial, scopul său este de a folosi arta și cultura ca "o reflectare a Viziunii antice a Pământului, a cunoștințelor antice și a filozofiei orientale. În cadrul acestui complex, vizitatorii vor înțelege Viața veche, Responsabilitatea umană, , Ciclul de viață, relația de viață cu universul și scopul comun al vieții față de utopie ". Dupamasa o petrec la ocean si piscina.
Ziua a 14 – a Duminica 5 martie 2017: Din nou singur prin Pattaya, vizitez:Pattaya Boxing World, Templul budist Wat Norng Yai din Nord Pattaya , si Parcul tematic Mini Siam , încărcăturile de turiști continuă să se îndrepte spre această atracție pe autostrada principală din Pattaya. Mini Siam este o recreație în miniatură a multor atracții turistice majore din Thailanda, precum și reconstrucția a câteva structuri din trecut. Aici veți găsi copii ale Templului Buddha Emerald din Bangkok, vechiul templu Khmer din Phimai din provincia Nakorn Ratchisima și chiar Aeroportul Internațional Don Muang din Bangkok. La intrarea în Mini Siam și înainte de a ajunge la porțiunea thailandeză, există și o grădină frontală plină cu recreații miniaturale ale multor monumente notabile din întreaga lume, cum ar fi Turnul Eiffel, Statuia Libertății și Abu Simbel. Desigur, există și câteva magazine de suveniruri, precum și câteva jocuri de side-show.
Ziua a 15 – a Luni 6 martie 2017:  si Ziua a 16 – a marti 7 martie 2017 : Timp liber in Pattaya , apoi transfer la Aeroportul Suvanabhumi Bangkok , zbor spre Frankfurt , conexiune  spre Bucuresti , Aeroport Otopeni.


sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Camino de Santiago


CAMINO DE SANTIAGO

CAMINO FRANCEZ

21 iulie – 28 august 2009

Saint-Jean-Pied-de-Port  -  Santiago  -  Fisterra (812,2 km)

Data
Traseu
Km.
Timp
Refuges
Preţ(eu)
Hrana
Obs.
21.07.- 23.07.
Hd. – Deva – Toulouse – Bayone – St.Jean Pied de Port

48
ore
Le Chemin vers l Etoile


15
1,50
Auto
131
Tren
44,30
24.07.
St.Jean - Roncevaux
27,1
10
Ref.Collegiale
6
-

25.07.
Roncevaux - Larrasoana
26,9
10
Ref.municipal
6
-

26.07.
Larrasoana – Cizur Menor
20,7
7
Ordre de Malte
5
2,20
0,90
27.07.
Cizur Menor – Puente la Reina
20,4
8
Ref.Padres Reparadores
5
3,50

28.07.
Puente la Reina - Estella
22,4
8
Ref.Asso.Estella
11
8,58

29.07.
Estella – Los Arcos
21,8
6
Ref.municipal
4
6,73

30.07.
Los Arcos - Viana
19,5
5
Ref.mun.Munoz
6
4,50

31.07.
Viana - Navarrete
22,4
7
Ref.municipal
5
4,00

01.08.
Navarrete - Najera
16,5
5
Ref.Ass.Najera
3
10,09

02.08.
Najera – Santo Domingo de la Calzada
21,2
6
Ref.Casa del Santo
2
1,00
25
puma
03.08.
Santo Domingo - Tosantos
27,7
8
Ref.paroissial
-
2,20

04.08.
Tosantos - Atapuerca
25,4
7
Ref. Prive El Pelegrino
7
7,60

05.08.
Atapuerca – Burgos - Tardajos
31,2
11
Ref.municipal
1
7,35

06.08.
Tardajos - Castrojeriz
30,5
8
Ref. Prive Casa Nostra
6
3,6o
3
07.08.
Castrojeriz - Fromista
25,5
7
Ref.municipal
7
8,85

08.08.
Fromista – Carrion de los Condes
20,9
5
Ref.paroissial
5
2,25
2
09.08.
Carrion de los Condes – Terradillos de Los Templarios
26,6
7
Ref. Prive Los Templarios
6
3,50

10.08.
Terradillos de Los Templarios – Bercianos del real Camino
23,8
6
Ref. Paroi. Casa rectoral
-
11,30

11.08.
Bercianos – Mansilla de las Mulas
26,3
6
Ref. municipal
4
4,90

12.08.
Mansilla de las Mulas – Villarente - LEON
21
5
Ref. Benedectines
-
7,00

13.08.
Leon – Villadangos del Paramo
21,8
5
Ref.municipal
4
1,75

14.08.
Villadangos - Astorga
26,4
7
Ref. Prive San Javier
4
4,55

15.08.
Astorga - Foncebadon
26,3
7
Ref. paroissial
-
-
1,00
16.08.
Foncebadon - Ponferrada
29
8
Ref. Par. San Nicolas
2
1,50

17.08.
Pomferrada -  Villafranca del Bierzo
23
6
Ref. Municip.
6
8,02

18.08.
Villafranca del Bierzo – O Cerebreiro – Alto de Poyo
38
11
Ref.mun.
Dorm pe jos
-
duş
3
6,70

19.08.
Alto de Poyo - Samos
22
7
Monastere
Benedictins
2
9,90

20.08.
Samos - Portomarin
33
9
Albergue
3
6,95
1
21.08.
Portomarin -  Os Chacotes
24
6
Ref. ACAG
3
6,70

22.08.
Os Chacotes – Palas del Rei – Ribadiso de Baixo
27,5
8
Ref. ACAG
3
6,50

23.08.
Ribadiso de Baixo – Monte do Gozo
37,3
9
Ref. ACAG
3
5,20
2
24.08.
Monte do Gozo - SANTIAGO
5
1
Seminario Menor
12
10,13

25.08.
Santiago – Fisterra - Santiago
-




 

26.08.
Santiago - Madrid
-
-
-
-
-
 

27-28.08.
Madrid – Deva - Hunedoara
-
-
-
-


TOTAL
Pe jos
818,2
222

149
204,85